Жива бібліотека

Афиша - Другие мероприятия - Жива бібліотека

Афиша - Другие мероприятия - Жива бібліотека

10 грудня в "Студії" пройде жива бібліотека.

"Жива бібліотека" нагадує суспільству, що кожна людина – це унікальна життєва історія. 

В ній “книгами” виступають люди, а "читання" відбувається в формі спілкування.

Для читачів, це можливість дізнатись те, над чим ви ніколи не задумувалися, та отримати інформацію з перших вуст, а для книг - знайти однодумців чи подискутувати або ж вголос сказати світу який/яка Ви.

"Книги":
вільний мандрівник
правозахисниця
лгбт-активістка, учасниця оргкомітету КиївПрайд, президентка ХЖО "Сфера
еко-активіст 
захисниця прав ув'язнених
екс-помічник міністра МВС з прав людини
квір-анархо-феміністка 
та ін.

Зазвичай кожна із сесій спілкування з "живими книгами" триває 20-30 хв., після – коротка перерва. Читання може бути як груповим, так й індивідуальним. Зверніть увагу для того, щоб почитати книгу не обов'язково задавати якісь запитання, достатньо просто прийти та послухати розповідь.

10 грудня – День прав людини, тому в перервах між читанням відвідувачі зможуть зіграти в інтерактивні ігри, поспілкуватись, відчути ціну свободи, сформулювати власне визначення “прав людини” та долучитись до Марафону написання листів від Amnesty International .

Вхід на Живу бібліотеку безкоштовний при умові попередньої реєстрації.

ДОВІДКОВО 

"Жива бібліотека" – рефреймінговий проект, покликаний поставити під сумнів стереотипи щодо різних ідентичностей і протидіяти дискримінації в суспільстві шляхом проведення відкритих зустрічей з "живими книгами", людьми, які мають унікальний життєвий досвід, підавались дикримінації, стигматизації.

Amnesty International – всесвітній рух, що об’єднує понад 7 мільйонів людей, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах.

Марафон написання листів – глобальна та щорічна правозахисна кампанія, що присвячена Дню прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись.

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Telegram, Viber, Facebook, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях