Oscar shorts. Показ лучших короткометражек 2017 года по версии премии "Оскар"

ул. Чернышевская, 13

01 ноября, 08:15

(099) 016 9855

80 - 0 грн.

8 ноября в Art Area ДК покажут Oscar shorts.

5 кращих короткометражних фільмів за версією найпрестижнішої кінопремії світу

Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції: від локального журі в кожній країні світу до схвалення 5200 кіноакадеміками, що підтверджує художню цінність фільмів-номінантів. "Oscar Shorts-2017" – унікальний шанс побачити їх всі разом на великому екрані і дізнатися, за що і кому в цьому році дісталася заповітна статуетка.

Цього року добірка складається з п'яти європейських картин. Володарем премії "Оскар" за найкращий короткометражний фільм стала угорська драма "Всі разом" Криштофа Деака про дівчинку, яка мріє потрапити до знаменитого шкільного хору. Принцип директора вкрай демократичний: у кожного, хто любить співати, є право виступати у хорі. Але любити і вміти співати – це різні речі.

Французький психологічний трилер "Внутрішні вороги" Селіма Аззізи переносить глядача до Алжира 1996 року, де процвітає побутовий расизм і поліцейське беззаконня. Фільм було відзначено призом глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі у Клермон-Феррані.

Ще одна стрічка з яскравою соціальною складовою – "Тихі ночі" Аске Банг із Данії. Актуальна тема міграційної кризи переплітається з любовною історією: нелегальний емігрант із Гани закохується у волонтерку, і схоже, що його почуття взаємні.

Найбільш зірковий акторський склад – у франко-швейцарської мелодрами "Жінка і потяг", де головну роль виконала французька актриса і секс-символ Джейн Біркін. Її героїня – самотня власниця пекарні, яка щоранку зустрічає швидкісний поїзд, що пролітає повз. Її життя змінюється з появою незвичайного друга по листуванню – кондуктора того самого потяга.

У шорт-листі премії "Оскар" представлено й володаря звання найкращого короткометражного фільму Каннського кінофестивалю – "Таймкод" Хуанхо Хіменеса з Іспанії. Романтична комедія розповідає про двох закоханих охоронців парковки, які винайшли оригінальний спосіб спостерігати одне за одним.

Последние новости