Благодійний фонд "Україна ХХІ" став одним із спонсорів літературно-музичного фестивалю "Дорога на Схід"

Новость - Досуг и еда - Благодійний фонд "Україна  ХХІ" став одним із спонсорів   літературно-музичного фестивалю "Дорога на Схід"

Новость - Досуг и еда - Благодійний фонд "Україна ХХІ" став одним із спонсорів літературно-музичного фестивалю "Дорога на Схід"

Досуг и еда
17 августа 2017 12:52

Літературно-музичний фестиваль пройде 18-19 серпня в Ізюмі та в селі  Іванівка, на "Фазенді Виноград". Ініціатором фестивалю є Благодійний Фонд Жадана, одним із партнерів — Благодійний фонд Всеволода Кожемяко  "Україна  ХХІ". 

Благодійний фонд "Україна  ХХІ" став одним із спонсорів   літературно-музичного фестивалю "Дорога на Схід" фото

На фестивалі працюватимуть 4 сцени: театрально-музичне пре-паті в селі Іванівка 18 серпня і три сцени в самому Ізюмі 19 серпня. В програмі - виступи гуртів "Тартак", "The Вйо", "Повага", "Жадан і собаки", "Муравський шлях", різних груп із Донеччини та Харківщини; читання Юрія Андруховича, Дмитра Лазуткіна, Люби Якимчук, Артема Полежаки, Олексія Чупи. 

Крім музики, театру і літератури, фестиваль подарує Ізюму мурал Джона Леннона - його створює група харківських художників. 

"Фонд Украіна ХХІ підтримує українське. А цей фестиваль саме такий: українська музика, вірші, товари. Талановиті і яскраві представники культурного простіру українського Сходу, з якими обов'язково повинні познайомитися відвідувачі фестивалю" — підкреслив Всеволод Кожемяко, засновник благодійного фонду. 

"Метою фестиваля є показати український Схід як територію талановитих і креативних людей, здатних змінювати цю країну на краще. Ми хочемо, аби Схід перестав бути в уявленні багатьох українців сірою зоною, "диким полем", щоби наші співгромадяни в інших регіонах зрозуміли, що Схід є невід'ємною частиною України. А крім того, ми хочемо, щоби це нарешті усвідомили й самі мешканці Сходу. Нам видаються дуже важливими подібні культурні ініціативи в містечках Харківщини, Донеччини чи Луганщини, тому ми страшенно вдячні всім, хто нас підтримує і хто долучається до наших проектів" — прокоментував ініціативу благодійного фонду український письменник і організатор фестивалю Сергій Жадан. 

Довідка: 

Благодійний фонд "Україна XXI" був створений у 2015 році бізнесменом і волонтером Всеволодом Кожемяком. Основними напрямками діяльності фонду "Україна XXI" є підтримка української армії, соціальна і медична реабілітація учасників АТО, допомога соціально незахищеним верствам населення (вимушеним переселенцям, інвалідам АТО, дітям-сиротам), реалізація соціально значущих ініціатив, сприяння духовному, патріотичному вихованню дітей та молоді, розвитку українських сіл та територіальних громад. 

За підтримки Благодійного фонду "Україна ХХІ" були реалізовані, зокрема, наступні проекти: відпочинок 200 дітей учаснииків АТО в Австріі, фестиваль украінськоі культури у Відні "U_Stream", зустріч "Kharkiv ArtRoof Night", яка зібрала кращих митців зі Східноі України, з австрійськими і вітчизняними дипломатами та двомовний буклет "Creative Ukraine. Best from the East", який презентував творчість учасників цієі зустрічі. Також, за фінансової підтримки Благодійного фонду відбулося спорудження пам'ятника гетьману Мазепі у Коломаку.

ТОП РАЗДЕЛА
Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях