Виставка Олега Панченка "Тіпа-графіка"

Афиша - Выставки - Виставка Олега Панченка "Тіпа-графіка"

Афиша - Выставки - Виставка Олега Панченка "Тіпа-графіка"

Персональна виставка Олега Панченка "Тіпа-графіка", книжковий дизайн, брендинг, фото.

Дизайнер-графік Панченко Олег Іванович народився 25 січня 1966 року у славному місті Лубни, яке понад 1000 років височіє на кручах над Сулою в самому серці України – на Полтавщині.

Малювати почав у середній школі №23 ГСВГ (Группа Советских Войск в Германии), де служив батько – Панченко Іван Кирилович. Завдяки генам мами – Панченко Лідії Тихонівни – вчився на відмінно аж до вступу до художньо-промислового технікуму. Але перед тим було навчання в Лубенській художній школі. Бути графіком-станковістом вирішив під впливом учителя Лубенської художки – Харчука Анатолія Івановича. За порадою того ж таки Анатолія Івановича подався до Києва (до інституту треба трохи підготуватися!).

Готувався 4 роки у Київському художньо-промисловому технікумі. Бійцем ідеологічного фронту став у 1985 році: отримав диплом художника-оформлювача. Далі "світила" армія, але друзі вмовили поїхати до Харкова, вступати до "Худпрому" – за компанію... З 1985 до 1992 р. (з перервою на 2 роки у "стройбаті" за Полярним колом) навчався у Харківському художньо-промисловому інституті (зараз ХДАДМ). "Худпром", окрім професії дизайнера-графіка, подарував Олегу зустріч з коханою дружиною – Оленою. Зараз "династію дизайнерів" продовжує син Іван, який навчається у ХДАДМ за спеціальністю "Мультимедійний дизайн" на 2 курсі.

Трудовий та творчий шлях розпочався з посади художнього редактора газети "Тоніс-Центр" у 1992 році. Перші спроби книжкового дизайну були зроблені у видавництві "Єдиноріг", директор якого – Олександр Бобіта – вирішив ризикнути... З того часу, більш ніж за 20 років, була цікава творча співпраця з харківськими видавництвами та фірмами: "Комп‘ютер-Центр", "Торсінг", "Колорит", "Фоліо+", "Майстер-Клас", "Клуб сімейного дозвілля", "Видавничий дім "Весна", Харківський приватний музей міської садиби, "Видавничий дім "Школа", "АССА" та ін.

З 1995 року – член Союзу дизайнерів України.

Лауреат творчої премії Харківського міськвиконкому в галузі дизайну імені Василя Єрмілова (1999 р.).

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Telegram, Viber, Facebook, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях